dr Nikola Stanojević

Dr Nikola Stanojević je izuzetno iskusan urogenitalni hirurg, sa više hiljada urađenih intervencija u proteklih 16 godina. Još 2005. godine kao stalni član pridružio se timu akademika prof. dr Save Perovića, legende svetske urologije, čiji je i poslednji učenik. Takođe, jedan je od osnivača Fondacije “Sava Perović” 2008. godine i osnivač internacionalnog udruženja urologa „Urogenital Center“ 2019. godine. Organizator je brojnih internacionalnih hirurških skupova iz oblasti urogenitalne rekonstruktivne hirurgije u zemlji i inostranstvu.

Član je svih relevantnih uroloških udruženja, autor mnogobrojnih naučnih radova i dobitnik više nagrada i priznanja za svoj rad. Zahvaljujući stručnosti, ali i izuzetnoj posvećenosti, čest je gostujući hirurg u Rusiji, Italiji i Meksiku, a imao je i prilike da operiše u većini evropskih zemalja. Van granica Srbije, obavio je više stotina operacija.

Rezultati koje dr Nikola Stanojević kao hirurg postiže u oblasti urogenitalna hirurgija su izuzetni zahvaljujući vrhunskoj preciznosti, strpljenju i iskustvu. Odlikuje ga prisan i neposredan odnos sa pacijentima – svakom pristupa individualno i uvek je na raspolaganju za savet ili kontrolu.

Tokom karijere, imao je prilike da radi u timu sa najboljim svetskim genitalnim hirurzima, te da neprekidno usavršava svoje znanje i praktičan rad.

Budući da je i sam roditelj, posebno mu je važan odnos poverenja koji razvija sa najmlađim pacijentima i njihovim roditeljima.

Rođen je u Beogradu, gde živi sa svojom porodicom.